Termék részletekCAISSE MIX PLUS

CAISSE MIX PLUS
A PHYTOPET Cassie Mix bojtorjánt, indiai rebarbarát, juhsóskát és csúszós szilfát ( a világon jól ismert Essiac keverék), valamint két további gyógynövényt – macskakarmot (Uncaria tormentosa) és pau d'arco-t (Tabebuia avellanedae) – tartalmazza. Ezt a készítményt hosszú ideje alkalmazzák igen jó eredménnyel. A házikedvencek gazdái ugyancsak kedvező tapasztalatokról számoltak be.
 • A Caisse-féle keverékben található négy legfontosabb gyógynövény a következő:

  Bojtorján (Arctium lappa):
  A bojtorján gyökerét használják fel. Állatmodellekben a bojtorján rákellenes hatását mutatták ki (1,2). Izoláltak egy tumorellenes faktort is, amely hővel és fehérjebontó enzimekkel szemben egyaránt ellenállónak bizonyult. A Kawasaki Orvostudományi Egyetem (Okayama, Japán) kutatói ezt a faktort „bojtorján-faktor”-nak nevezték el A bojtorjángyökérben megtalálható az A-vitamin, a B-vitamin komplex, valamint a C-, E- és P-vitamin. Nagy mennyiségben tartalmaz krómot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot és cinket, kisebb mennyiségben kalciumot, rezet, mangánt és szelént.

  Indiai rebarbara (Rheum palmatum):
  Jól ismert gyógnövény, i.e. 220 óta használják világszerte. A sarcoma-37 nevű vizsgálati modellben rákellenes hatásúnak bizonyult (5). Az indiai rebarbara bizonyos összetevőiről – az aloe emodinról, a catechinről és a rheinről – kimutatták, hogy „bizonyos állatmodellekben daganatellenes hatást fejtenek ki” – áll az Office of Technology Assessment nem hagyományos rákterápiákról szóló jelentésében. A rebarbara gyökerében megtalálható az A-vitamin, a B-vitamin komplex legtöbb tagja, valamint a C- és P-vitamin. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, klórt, rezet, jódot, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, ként és cinket

  Juhsóska (Rumex acetosella):
  A juhsóska a hajdinafélék családjába tartozik.Beszámolók szerint a National Cancer Institute megvizsgált egy tajvani sóskafajtát, és azt találta, hogy a sóskából izolált aloe emodinnak valóban „szignifikáns leukémia elleni hatása” van (7, 8). A juhsóskában nagy mennyiségben található A-vitamin, B-vitamin komplex, valamint C-, D-, E-, K-, P- és U-vitamin. Ásványokban is gazdag: nagy koncentrációban tartalmaz kalciumot, klórt, vasat, magnéziumot, szilíciumot, nátriumot, ként, nyomokban rezet, jódot, mangánt és cinket.A juhsóska karotinoidokat, klorofillt, citromsavat, almasavat, oxálsavat, csersavat és borkősavat is tartalmaz.

  Csúszós szilfa (Ulmus fulvus):
  A csúszós szilfa belső kérgét hosszú ideje használják táplálék-kiegészítőként és gyógynövényként. A pionírok számára a túlélést biztosító táplálék volt.Hasznos tápanyag a károsodott szövetek számára, mivel vitaminban és ásványokban gazdag. Táplálék és növényi gyógyszer egyszerre. A csúszós szilfa béta-szitoszterolt és poliszacharidot tartalmaz – mindkét vegyület daganatellenes hatásúnak bizonyult (9). Fő összetevője egy nyákféleség, ezen kívül tartalmaz fokhagymasavat, fenolokat, keményítőket, cukrokat, A-vitamint, B-vitamin komplexet, C-, K- és P-vitamint. Nagy mennyiségben található benne kalcium, magnézium és nátrium, kisebb mennyiségben króm és szelén, valamint nyomokban vas, foszfor, szilícium és cink.

  Macska karom (Uncaria tormentosa)
  A bennszülöttek évezredek óta használják a macskakarmot gyulladások, arthritis, gyomorfekély és fertőzések kezelésére. A tudósok szerint ez a Peruból származó indás növény nagy terápiás lehetőségeket rejt magában. 
  Kimutatták, hogy a macskakarom hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő, és mint ilyen, jótékony hatású lehet oxidatív stresszel és gyulladással összefüggő állapotokban..
  A macskakarom védi az ízületi porcot, és vizsgálatok tanúsága szerint hatásosan csökkenti az ízületi fájdalmat, kedvező lehet tehát arthritises betegek számára
  A macskakarom kivonata állatban és emberben egyaránt javította az immunműködés markereit, ily módon segítheti a betolakodókkal szembeni védekezést.
  A macskakarom védi a sejt DNS-ét a károsító hatásokkal szemben, és elősegíti a károsodott DNS helyreállását. A kutatók szerint a „genetikai tervrajz” védelme döntő szerepet játszik a rák elleni védekezésben.
  A macskakarom serkenti az egészséges sejtek osztódását, gyorsítja a leukémiás (vérrák) sejtek pusztulását, és gátolja a mellráksejtek burjánzását – valószínűleg ezzel magyarázható rákellenes hatása.

  Pau d'arco ( Lapacho)
  A Pau d'arco vagy lapacho nevű dél-amerikai gyógynövény hatásos immunstimuláns, a rák – így pl.a leukémia –, valamint a Candida és más, sok gondot okozó fertőzések kezelésének nagy ígérete.A pau d'arco egyéb összetevői a quercetin, a xyloidon és más flavonoidok. Ezek szintén szerepet játszanak daganatellenes és anti-infektív hatásában.

   

Webáruház készítés